Ny professor ved Forskingssenter for geoturisme og berekraftig reiseliv

Forskingskoordinator Stefan Gössling ved Forskingssenter for geoturisme og berekraftig reiseliv, Sogndal, har fått professortittel.  Gössling arbeider innanfor turisme og klimaendringar, berekraftig luftfart, atferds- og perspeksjonsstudiar.

Lund Universitetet, der Gössling også har tilknytning, har gitt professortittelen. Professortittel blir tildelt etter vurdering av ein kommisjon og føreset omfattande vitskapleg arbeid og publisering.

Gössling har BSc i biologi og MSc i geografi frå Westfälische Wilhelms-Universität, Münster (Tyskland). Han har doktorgrad i humanøkologi frå Lund Universitet, Sverige, frå 2001. Seinare har Gössling vore postdoc-stipendiat ved Institutt for kulturgeografi ved Universitetet i Freiburg og vore førsteamanuensis i humanøkologi og kulturgeografi ved Universitetet i Lund. Gössling har frå opninga i 2007 vore forskingskoordinator ved Forskingssenter for berekraftig reiseliv og geoturisme i Sogndal.

Gössling har arbeidd med berekraftig reiseliv i Det vestindiske hav (feltarbeid på Mauritius, Seychellene, Zanzibar, Madagaskar, Sri Lanka) og i Jordan. Han har også arbeidd med berekraftig transport, fornybar energi, frivillege klimakompensasjonstiltak og turisme og klimaendringar.

Meir om Stefan Gössling: http://www.vestforsk.no/www/show.do?page=8&articleid=1934
Forskingssenter for geoturisme og berekraftig reiseliv


Kontaktpersonar:
Direktør Agnes Landstad

E-post: agnes.landstad@vestforsk.no

Forskingskoordinator Stefan Gössling, PhD, Professor
E-mail: stefan.gossling@vestforsk.no